четвъртък, 28 май 2009 г.

Пилешка супа

Продукти за 5 порции: 500г пиле, 1 кафена чашка натрошено фиде, 1 жълтък, 2 домата, 1 глава кромид лук, 2 моркова, 2 кафени чашки кисело мляко, 25г краве масло, сол, черен пипер и лимонов сок или оцет на вкус.

ДОбре почистеното пиле (без дреболиите) се измива и нарязва на парчета, залива се със студена вода и се оставя да заври бързо на силен огън. Слага се солта и се отстранява с решетеста лъжица образувалата се на повърхността пяна. Варенето продължава на умерен огън до омекване на месото. Прибавят се фидето и дребно нарязаните домати. След като ври още 10-ина минути, супата се оцветява със запърженото с втория настърган морков и прецедено масло, сваля се от огъня и се застройва с разбития в киселото мляко жълтък. Накрая се прибавят вкусовите подправки - черен пипер, лимонов сок, сол.

Рецепти   © 2008.

TOP