сряда, 27 май 2009 г.

Свинско филе в омлет

Продукти за 5 порции: 500г свинско филе (крехко свинско месо), 5 яйца, 5 глави кромид лук, 5 домата, 2 кафени чашки растително амсло, 5 скилидки чеснов лук, 1 чаена лъжица черен пипер, 5 лютиви пиперки, 1/2 връзка магданоз, сол на вкус.

Месото се нарязва на парчета, изпържва се в мазнината и се изважда. В същата мазнина се задушава лукът, доматите, чесънът, нарязани на филийки, и лютивите пиперки (по желание). Връща се запърженото месо и сместа се овкусява с черния пипер и сол.
От яйцата в малко тиганче се изпържват 5 омлета, върху които се разпределя подготвената за плънка смес. За украса се използват кръгчета т доматите и клончета от магданоза.

Рецепти   © 2008.

TOP