сряда, 27 май 2009 г.

Зелена салата с репички и пресен лук

Продукти за 5 порции: 1 зелена салата, 3 стръка пресен кромид лук, 1 връзка репички, марината от 2 супени лъжици оцет, 3 супени лъжици растително масло, 1 чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка сол, 3-4 супени лъжици вода.

След като се почистят, листата на зелената салата, лукът и репичките се измиват с обилно количество вода и се нарязват - салатата на ленти, лука на дребни кубчета, а репичките на кръгчета (за окраса на всяка порция се отделя по 1 цяла репичка). Нарязаните зеленчуци се размесват добре , поставят се в подходяща чиния и се заливат с маринатата. Приготвената салата се окрасява с отделените репички.

Рецепти   © 2008.

TOP