четвъртък, 28 май 2009 г.

Яйца по панагюрски

Продукти за 5 порции: 10 яйца, 100г краве масло, 500г кисело мляко, 150г сирене, 1 супена лъжица оцет, чесън, червен пипер и сол на вкус.

Във вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се пускат последователно яйцата (едно по едно) и се варят, докато белтъкът обвие (забули) жълтъка. Киселото мляко се овкусява със счукан чесън и сол и се разбърква с настърганото сирене. Сместа се разпределя на порции в чиниите за поднасяне. Върку нея се поставят по 2 забулени яйца, поръсват се с червен пипер и се поливат с леко запържено (до светлозлатисто оцветяване) масло. Ястието се поднася веднага след приготвянето му.

Рецепти   © 2008.

TOP