сряда, 27 май 2009 г.

Супа от гъби

Продукти за 5 порции: 250г пресни гъби, 1 морков, 1 кафена лъжичка ориз, 50г краве масло, 2 яйца, 3/4 чаена чаша кисело мляко, 6 чаени чаши гореща вода, копър, черен пипер и сол на вкус.

Гъбите се почистват и измиват добре, нарязват се на ивички и се пускат заедно с нарязания на кубчета морков във вряща леко подсолена вода. Когато омекнат, към тях се прибавя оризът. След сваряването на ориза супата се отстранява от огъня и се застройва с разбитите заедно с киселото мляко яйца, подправя се с дребно нарязан копър, маслото, сол и червен пипер и се поднася.

Когато се използва растително масло супата може да се поднесе хладка.

Рецепти   © 2008.

TOP