сряда, 3 март 2010 г.

Бухти 2

Продукти за 5 порции: 250 г брашно, 500 г кисело мляко, 50 г захар, 1 яйце, 1/2 чаена лъжичка хлебна сода, 1/2 чаена лъжичка настъргана лимонова кора, 50 г пудра захар, 1 чаена чаша мазнина за пържене.

Киселото мляко се разбърква с яйцето, содата, солта и захарта. Постепенно се прибавя брашното, размесено с лимоновата кора. От получената средно гъста- каша с намаслена супена лъжица се взема по около У2 лъжица и се пуска в умерено сгорещената мазнина. Изпържените бухти се поднасят топли със сирене, конфитюр, мед или поръсени с пудра захар.

Рецепти   © 2008.

TOP