неделя, 7 март 2010 г.

Пържени филийки

Продукти за 5 порции: 500 г бял студен хляб (франзела), 250 мл прясно мляко, 3 яйца, 1 супена лъжица брашно, 125 г мазнина, 1 щипка сол, 1 чаена лъжичка захар, 100 г пудра захар.

Хлябът се нарязва на филийки с дебелина 1,5 см. Брашното се размива с малко студена вода на кашица, към която се прибавят добре разбитите яйца, солта и захарта. Филийките се потапят за кратко време в студеното прясно мляко, а след това в яйчената смес и се пържат до златисто оцветяване от двете страни в маслена баня от сгорещената мазнина. Поднасят се поръсени с пудрата захар (вместо пудра захар може да се използува сирене, конфитюр, плодов сироп и др.),

Рецепти   © 2008.

TOP