неделя, 7 март 2010 г.

Ордьовър - 3 вид

Продукти за 5 порции: 250 г салата Снежанка, 150 г шунка, 100 г пушено сирене, 100 г хайвер, 100 суджук, 5 малки доматчета, 10 маслини, 1 лимон, 3 твърдо сваренн яйца, листа от копър, магданоз и зелена салата.

Отделя се 2/3 от салатата и се поставя в средата на чинията за ордьовъра. Откъм срещуположната на дръжката страна на доматчетата се изрязват капачета, след което вътрешността им се издълбава и те се напълват с останалата 1/3 от салатата. Напълнените доматчета се слагат върху салатата в чинията. Отрязаните от тях капачета се притискат диагонално от лицевата страна с тъпата страна на нож, за да се получат крилца, които също се слагат върху салатата заедно с клончета от копър. Шунката, пушеното сирене и луканката се нарязват тънко и се подреждат околовръст на разстояние едно от друго. Празните пространства се запълват с шприцован хайвер, гарниран с лимонови резенчета и обезкостените маслини, нарязаните на кръгчета яйца, ивички от зелената салата и листа от магданоз.

Рецепти   © 2008.

TOP