неделя, 7 март 2010 г.

Ордьовър - 2 вид

Продукти за 5 порции: 250 г руска салата, 100 г сух салам, 100 г кашкавал, 50 г краве масло, 125 г сардела, 3 твърдо сварени яйца, 100 г стерилизирани краставички, 100 г маринована капия (камби), 1 лимон, листа от магданоз или зелена салата за украса.

Руската салата се оформя в средата на кръгла, триъгълна или ромбоидна форма. Яйцата се обелват и се разрязват напречно зигзагообразно, подрязват се в краищата и се поставят върху руската салата. Останалите продукти, нарязани в подходяща форма, се подреждат наоколо, като парченцата от сарделата се поставят върху кръгчета от лимона. Ордьовърът се украсява с парчета от маринованата капия, красиво оформени кръгчета от лимона, листенца от магданоза или салатата и „тънък конец" от добре разбитото масло.

Рецепти   © 2008.

TOP