сряда, 3 март 2010 г.

Бърза баница

Продукти за 5 порции: 500 г бял хляб, 1 чаена чаша натрошено сирене, 1 кафена чашка растително масло, 75 г краве масло, 3 яйца, 1 л.прясно мляко (или 1 кг кисело мляко).

Хлябът се нарязва на тънки филийки, които се потопяват в разтопеното масло. Сиренето се натрошава и се размесва с разбитите яйца и млякото. Намаслените филийки се подреждат на два реда в тавичка, намазана с растителното масло, като помежду им се изсипва половината от сместа със сиренето. Останалата част от сместа се изсипва отгоре. Баницата се пече в силна фурна. Поднася се топла, като по желание може да се поръси с пудра захар.

Забележка. Хлябът може да се замени с виенски кифли.

Рецепти   © 2008.

TOP