сряда, 3 март 2010 г.

Бухти

Продукти за 5 порции: 500 г брашно, 200 г кисело мляко, 3 яйца, 2 кафени чашки захар, 1/2 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка настъргана лимонова кора, 1 кафена чашка пудра захар, 1/2 чаена лъжичка хлебна сода, 200 г мазнина за пържене.

Киселото мляко, хлебната сода, яйцата и захарта се разбъркват добре, след което се прибавят солта, брашното и лимоновата кора. От сместа се омесва меко тесто, което се разточва на кора, дебела 0,5 до 1 см. От кората се изрязват с винена чаша кръгове или с нож правоъгълници, квадрати, ромбоиди и т. н., които се пържат в предварително загрятата мазнина. Приготвените бухти се поръсват с пудрата захар и веднага се поднасят.

Рецепти   © 2008.

TOP