сряда, 3 март 2010 г.

Козуначено руло

Продукти за 5 порции: 2 чаени чаши брашно, 3 яйца, 1 кафена чашка прясно мляко, 1,5 кафени чашки захар, 75 г краве масло, 15 г козуначена мая (колкото голям орех), 1 чаена чаша конфитюр, дребно настъргана кора от лимон.

Брашното се пресява и се замесва на тесто с яйцата, предварително размита в хладкото мляко мая, разтопеното краве масло, захарта и лимоновата кора. Тестото се омесва добре и се оставя да втаса, след което се разточва на правоъгълник и се намазва с конфитюра (мармалада), увива се на руло и се оставя да втаса повторно. Готовото руло се намазва с яйце и се пече във фурна при умерена температура.

Рецепти   © 2008.

TOP