петък, 5 март 2010 г.

Макарони с яйца - на фурна

Продукти за 5 порции: 250 г макарони (юфка или кускус), 150 г захар, 50 г краве масло, 750 мл прясно мляко, 25 г пудра захар, 1 пакетче ванилия (дребно настъргана лимонова кора), 1/2 чаена лъжичка сол.

Макароните се пускат във вряща подсолена вода и се сваряват. Изцеждат се и се изсипват в намазана с масло тавичка. Размесват се с разтопеното краве масло и се заливат със смес от разбитите със захарта яйца и млякото, в което е поставена ванилия. Запичат се в умерена фурна, нарязват се на порции и се поръсват с пудрата захар. Поднасят се топли, за да се запазят добрите им вкусови качества.

Рецепти   © 2008.

TOP