сряда, 3 март 2010 г.

Мекици със сирене

Продукти за 5 порции; 400 г брашно, 1 яйце, 100 г сирене, 15 г мая, 1 кафена чашка вода, 2 кафени чашки кисело мляко, 1/2 чаена лъжичка сол, 1 чаена чаша мазнина за пържене, 50 г пудра захар за поръсване.

Маята се размива на кашичка с малко хладка вода и брашно и се остави да втаса. Към нея се прибавят яйцата, разбити заедно с киселото мляко, и брашното. Замесва се тесто, към което се прибавя настърганото на ренде или дребно натрошено сирене. Тестото се измесва леко и се разточва на лист с дебелина 1,5 см. С голяма водна чаша или с кръгла форма се изрязват мекици, които се пържат в маслена баня от загрятата мазнина, поръсват се с пудрата захар и веднага се поднасят.

Рецепти   © 2008.

TOP